Najnovije vesti

Mećava

2°C

Stara Pazova

Mećava

Vlažnost: 87%

Vetar: 11.27 km/h

  • 12 Dec 2018

    Rain And Snow 6°C 0°C

  • 13 Dec 2018

    Pretežno Oblačno 4°C 0°C


Pazova org intervju - Rekreativno trčanje
Pazova org intervju - Rekreativno trčanje
Pazova org intervju - Nikola Kozić Zyce
Pazova org intervju - Nikola Kozić Zyce
Pazova org intervju - Folklorni ansambl Dukat
Pazova org intervju - Folklorni ansambl Dukat
Pazova org intervju   Aktiv žena
Pazova org intervju Aktiv žena

Odbornici opozicije optužili predsednika SO za grubo kršenje poslovnika

Na ovonedeljnoj sednici Skupštine opštine, došlo je do nešto oštrije rasprave nekoliko odbornika opozicije i predsedavajućeg Gorana Jovića, zbog odluke da se na prethodnoj sednici ne dozvoli postavljanje odborničkih pitanja.

Vladimir Antonijević i Slobodan Ilić iz odborničke grupa "Moja Pazova" optužili su predsednika Skupštine opštine da je grubo prekršio poslovnik o radu, kada nije dozvolio da se na kraju zasedanja postavljaju odbornička pitanja, koja su uglavnom vezana za rad organa lokalne samouprave i javna preduzeća.

Antonijević je pročitao član 106 iz poslovnika prema kome se jasno navodi da je postavljanje odborničkih pitanja obavezno omogućiti na svakom zasedanju skupštine, a predsedavajući Jović je tražio da se o usvajanju te primedbe glasa. Primedba nije usvojena pošto su samo pojedini opozicioni odbornici glasali za njeno usvajanje.

Posle toga Ilić je izašao za govornicu i optužio predsedavajućeg da ovakvim ponašanjem vrši pravno nasilje i da ne može da se glasa o nečemu što je jasno kršenje poslovnika, jer bi u tom slučaju moglo i da se izglasa da se opozicionim odbornicima u potpunosti zabrani pravo govora na zasedanjima. On je tražio i da se sekretar skupštine izjasni i da svoje mišljenje da li je prekršen poslovnik, ali Jović to nije dozvolio uz obrazloženje da su jedno želje, a drugo mogućnosti.

Posle toga su ušli u nešto žustriju raspravu, koja je završena izricanjem zvanične opomene odborniku Iliću.

Postavljanje odborničkih pitanja jedini je način da opozicioni odbornici od javnih preduzeća i drugih opštinskih tela traže objašnjenja za određene odluke i daju svoje predloge vezane za uređenje mesta i slične teme.

Snimak cele rasprave u Skupštini opštine možete pogledati u prozoru ispod teksta ili na linku: https://youtu.be/p23ftVOP-d0