Rezultati parlamentarnih izbora u opštini Stara Pazova

Na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, u našoj opštini je na izbore izašlo blizu 50 procenata registrovanih glasača, a ubedljivo najveću podršku građana dobila je Srpska napredna stranka.

Prema podacima koje su izneli predstavnici SNS, za tu stranku je u opštini Stara Pazova glasalo 59.89 procenata izašlih birača, dok je na drugom mestu koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije za koju je glasalo 10,12 procenata birača.

Za koaliciju okupljenu oko Nove demokratske stranke Borisa Tadića, glasalo je 7,27 procenata, a za listu Demokratske stranke 4,44 procenata izašlih glasača.

Najveća izlaznost po mestima bila je u Novoj Pazovi, a najmanja u Vojki i Staroj Pazovi.

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine Đorđe Radinović, večeras je izjavio da je ovaj izborni rezultat SNS-a, do sada nezabeležen u istoriji višestranačja u Srbiji i da je tim rezultatima osvojen i poslanički mandat Ljibuške Lakatoš, koju je SNS Stara Pazova kandidovala za republički parlament.

Goran Jović, predsednik Pazovačkog pokreta, koji je na parlamentarnim izborima podržao listu okupljenu oko Nove demokratske stranke, čestitao je Srpskoj naprednoj stranci na ubedljivoj pobedi u našoj opštini i istakao da je lista okupljena oko Borisa Tadića osvojila preko 17 posto glasova u Mesnoj zajednici Stara Pazova.