Pazovački pokret podržao Tadića

Udruženje građana Pazovački pokret, čiji je lider bivši predsednik opštine Goran Jović, saopštilo je da će na predstojećim parlamentarnim izborima podržati listu koju će predvoditi Boris Tadić.

Iz Pazovačkog pokreta navode da je našem narodu potreban ozbiljan državnik kao što je Tadić i da je on za vreme dok je bio predsednik Srbije učinio mnogo na stvaranju pozitivnog imidža naše zemlje u svetu, kao i da je njegova dosledna borba za demokratiju i izgradnju bratskih međunacionalnih odnosa uticala da se u našoj zemlji smire političke tenzije i stvori pozitivna proevropska klima.

Jedan od razloga za podršku Tadićevoj listi je i činjenica da se on zalaže za funkcionisanje lokalnih samouprava po modelu kakav je u zemljama Evropske unije, i to se poklapa sa stavovima i vrednostima za koje se zalaže Pazovački pokret.

Pazovački pokret je osnovan 2013. godine, kada je više tadašnjih članova opštinskog odbora Demokratske stranke napustilo tu partiju i osnovalo udruženje građana koje je kasnije na izborima za mesne zajednice u Staroj Pazovi dobilo značajnu podršku građana.