Rani mraz i u Pazovi

U ponedeljak 10.05. i u utorak 11.05. u Pozorišnoj sali će biti održane projekcije filma Kao rani mraz koji je režirao Đorđe Balašević.

Film će u oba dana biti prikazan od 20 časova, a uz dolazak samog Balaševića najavljen je i dolazak glumaca i drugih članova ekipe koja je učestvovala u stvaranju ovog filma. Karte koštaju 300 dinara i mogu se kupiti svakog radnog dana na blagajni Pozorišne sale.

Biće ovo prilika da ljudi iz naše opštine uživaju u kulturnom događaju koji bi trebao da bude mnogo više od obične filmske projekcije. Na predstavama u Novom Sadu glumci i članovi porodice Balašević dočekivali su publiku pre početka i družili se sa njima, a bilo je i uobičajeno da sam Đorđe sa svojom suprugom cepa karte na ulazu u bioskop, pa se slične situacije mogu očekivati i u Staroj Pazovi.

 

Podaci o filmu

KAO RANI MRAZ (2010)

Režija, scenario, muzika: Đorđe Balašević
Uloge: Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Mustafa Nadarević, Marko Makivić, Mira Banjac, Zijah Sokolović, Jovana Balašević, Peđa Bjelac, Danijel Kovačević, Ivan Đurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić, Aleksa Balašević.

Film "Kao rani mraz" snimljen je po istoimenoj knjizi Đorđa Balaševića „Kao rani mraz (Nikolina priča o Vasi Ladačkom)", koja je i pisana kao roman u formi filmskog scenarija.

Film priča o ljubavi, oslonjenu na sada već čuvenu Balaševićevu „Priču o Vasi Ladačkom", ali ovaj put ispričanu očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi.

Uz nezaobilazni karakteristični stil i lucidne duhovitosti, ovaj film će doneti upravo ono što publika i istinski poznavaoci od autora i očekuju - srž svega što, već tri decenije, Đorđa Balaševića čini „brendom od poverenja".

IMDB

Trejler: