Uhapšen jedan od graditelja bazena

Predrag Petričević(51) iz Subotice, vlasnik građevinske firme "SMB gradnja", koja uz još dve firme gradi opštinski bazen između Stare i Nove Pazove, uhapšen je zbog utaje i pranja dva i po miliona dinara.

Petričević je uhapšen u okviru akcije "Šetač", koju sprovodi služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

On se sumnjiči da je od oktobra 2007. do kraja 2010. godine, u nameri da delimično izbegne plaćanje zakonskih poreskih obaveza, lažno prikazao nabavku usluga na osnovu računa sa neistinitim sadržajem od privrednih društava, koja su osnovana i poslovala pod kontrolom organizatora i članova organizovane kriminalne grupe koja je uhapšena tokom 2010. godine u policijskoj akciji "Šetač", navedeno je u policijskom saopštenju.

Protiv Petričevića i firme "SMB gradnja" podnete su krivične prijave za poresku utaju. 

Osim u izgradnji bazena, "SMB gradnja" je imala značajnu ulogu i u izgradnji kuće fudbala u Staroj Pazovi, a Petričević je i bivši član upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan.

Ubrzo posle hapšenja i saslušanja, Petričević je pušten da se brani sa slobode. On je po izlasku iz policijskog pritvora negirao da je uhapšen, tvrdeći da se radilo samo o rutinskoj raspravi o porezu, koja je trajala petnaestak minuta.