Svirepo ubistvo u Novoj Pazovi

Milan Kalinić(26) iz Nove Pazove uhapšen je zbog sumnje da je silovao i potom zadavio Milicu Turukalo(58), u njenoj baraci u izbegličkom kampu u Novoj Pazovi.

Zločin se dogodio 30. jula oko 15 časova, a nekoliko komšija je u to vreme, ni ne sluteći šta se unutra dešava, sedelo ispred barake i pilo kafu. Tek kad je okrivljeni izašao napolje vidno uznemiren, komšije su u sobi pronašle beživotno telo i pozvale policiju. 

Policija pretpostavlja da je prvobitni motiv bila pljačka.

- Utvrđeno je da je Milica Turukalo pričala da će uskoro kupiti kuću, jer će joj rođak iz Australije poslati novac. Verujemo da je ubica to znao i da je zato upao u njenu sobu i nasrnuo na nju. Na telu žrtve bile su vidljive povrede na vratu i grudima, a takođe se vidi i rana na bradi, jer ju je ubica verovatno udario pesnicom da bi je onesvestio. Žena je silovana i zadavljena, na vratu su bili vidljivi podlivi i otisci prstiju, rekao je za "Press" izvor iz policije.

I okrivljeni i njegova žrtva su izbeglice iz Hrvatske, ali i dalji rođaci, a Kalinićeva majka je bila blizak prijatelj sa Milicom.

Milan Kalinić je, prema izjavama poznanika i rodbine, dalji rođak i Sretka Kalinića, bivšeg člana "zemunskog klana", kome se sudi za umešanost u ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, ali i Dragana Paravinje, višestrukog silovatelja, koji je nedavno uhapšen u Hrvatskoj zbog silovanja i ubistva Antonije Bilić(17) iz Drniša.