Delez ulaže 1,65 miliona evra u infrastrukturu opštine

Kompanija Delez Sbija (Delhaize Serbia) i opština Stara Pazova, potpisale su ugovor o finansiranju izgradnje komunalne infrastrukture u 4. industrijskoj zoni, u kojoj ta kompanija gradi veliki distributivni centar.

Prema ugovoru Delez će svojim sredstvima finansirati izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 3,5 km, pristupni put od raskrsnice puteva Stara Pazova - Nova Pazova i raskrsnice Vojka - Stari Banovci, izgradnju kružnog toka na pristupnoj saobraćajnici i izgradnju dela vodovodne mreže do distributivnog centra. Vrednost tih radova procenjena je na 1,65 miliona evra.

Delez je u aprilu 2013. godine, u novoj industrijskoj zoni pored autoputa Beograd - Novi Sad, počeo izgradnju distributivnog centra koji će se prostirati na 70.000 kvadratnih metara uz mogućnost proširenja u narednim godinama. Planirano je da u distributivnom centru bude zaposleno više od 750 ljudi, a završetak radova i početak rada centra očekuje se do kraja ove godine.

U ime Direkcije za izgradnju, ugovor je potpisao direktor direkcije Nedeljko Kovačević, dok je u ime kompanije Delez Srbija to učinio generalni direktor Džon Karacis. Kovačević je tom prilikom istakao da se raduje daljem nastavku saradnje sa kompanijom Delez, koja će ovim ulaganjem u infrastkurno uređenje direktno doprineti daljem razvoju naše opštine. Kovačević je rekao i da se sa predstavnicima kompanije Delez razgovaralo i o drugim vidovima saradnje, među kojima je i otvaranje maloprodajnih objekata te kompanije na teritoriji naše opštine.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsednik opštine Đorđe Radinović, koji se zahvalio kompaniji na saradnji i istakao svoje zadovoljstvo što su sve obaveze lokalne samouprave ispunjene na vreme, što je i dovelo do toga da se jedan tako izuzetan objekat izgradi baš na teritoriji naše opštine.

Delez Srbija je članica velikog međunarodnog lanca Delhaize Group, čije je sedište u Belgiji, a njihovu maloprodajnu mrežu u Srbiji čini preko 380 objekata.