Milšped zapošljava 200 novih radnika

Kompanija Milšped, počela je sa drugom fazom izgradnje logističkog centra u Krnješevcima, u kome će do kraja godine biti zaposleno oko 200 novih radnika, najavljeno je iz te kompanije.

Novi objekat biće veličine 17.000 kvadratnih metara, a završetak izgradnje planira se do kraja oktobra.

Goran Matutinović, specijalni savetnik generalnog direktora Milšpeda, zahvalio se na saradnji predstavnicima lokalne samouprave, i istakao da je njegova kompanija, u rekordno kratkom roku, dobila građevinsku dozvolu i svu drugu neophodnu dokumentaciju.

Trenutno je u Milšpedu zaposleno oko 800 radnika, a najavljeno je da će i novih 200 zaposlenih biti sa teritorije naše opštine. Matutinović je rekao i da Milšped uglavnom zapošljava radnike sa srednjom stručnom spremom, ali je i važno da poznaju informacione tehnologije, jer mnogi idu na doobuku kako bi naučili da upravljaju savremenim mašinama, koje ta kompanija koristi. Najavljeno je i da će se posle izgradnje novog objekta, zbog proširenja poslovnih kapaciteta, među novim radnicima, naći i veliki broj vozača.

Ovim povodom, predsednik opštine Đorđe Radinović, rekao je da opština ima odličnu saradnu sa svim privrednicima i da je ovo samo početak, jer je plan sadašnje lokalne samouprave, da do kraja njihovog mandata svi nezaposleni stupe u radni odnos. Radinović je i rekao, da postoji dogovor sa predstavnicima Milšpeda, da osim kroz spiskove službe za zapošljavanje, nove radnike potraže i kroz evidenciju koju on vodi sa svojim saradnicima, a čine je ljudi koje on prima svakog petka i koji u najvećem broju slučajeva dolaze u njegov kabinet tražeći pomoć oko zaposlenja.

Kompanija Milšped Postoji već 20 godina i bavi se drumskim, železničkim, brodskim i avio transportom, skladištenjem i distribucijom, carinskim zastupanjem i auto logistikom.