Najavljeno zatvaranje puta Stara Pazova - Golubinci

Juče je u Staroj Pazovi i u Golubincima postavljena saobraćajna signalizacija koja obaveštava vozače da je put između ta dva mesta zatvoren zbog radova na izgradnji nadvožnjaka na izlazu iz Stare Pazove.

Rtv Stara Pazova tada je objavila da će put biti zatvoren od danas i da će radovi trajati šest meseci, ali do zatvaranja danas nije došlo pa se vozila tuda i dalje kreću neometano i u ovom trenutku nije poznato kada će tačno početi radovi.

Informacija da će put ka Staroj Pazovi biti zatvoren, iznenadila je stanovnike Golubinaca, koji su putem društvenih mreža izrazili zabrinutost i nezadovoljstvo činjenicom da će Golubinci na duži vremenski period biti potpuno odvojeni od ostatka opštine.

Prema informacijama do kojih smo u toku dana došli, vest o početku radova i zatvaranju puta čelnike lokalne samouprave je u potpunosti iznenadila i zbog toga nije postojao plan kako obezbediti adekvatne alternativne pravce za sve one kojima će biti onemogućeno da dođu do posla ili škole.

Projekat izgradnje brze pruge i drugih povezanih saobraćajnica je veliki državni projekat, ali su njegovi pojedinačni planovi pre nekoliko godina bili na uvidu u zgradi opštine i to je dalo mogućnost da se reaguje i da se ti projekti izmene, ili da se na vreme pripreme privremena rešenja za probleme koje će radovi izazvati.

Zatvaranje ovog veoma prometnog puta izazvaće probleme i mnogim kompanijama koje posluju na teritoriji naše opštine, ali i javnim prevoznicima koji su takođe iznenađeni situacijom.

Pre nekoliko dana takođe zbog radova na izgradnji nadvožnjaka za saobraćaj je zatvoren i lokalni put Nova Pazova - Busije.

I narednih dana ćemo se baviti ovom temom i obaveštavati vas o daljim dešavanjima.