Najnovije vesti


Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Brankin mural
Pazova.org intervju - Brankin mural

Nacionalni stadion u Staroj Pazovi?

Potpredsednik fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković, najavio je da će uskoro biti započet projekat izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona, a prva na listi lokacija je prostor pored kuće fudbala u Staroj Pazovi.

Jovica Jakovac iz kompanije Solidity real estate, koja je zadužena za pronalazak lokacije, rekao je da bi Stara Pazova bila idealna za nacionalni stadion, jer se tamo već nalazi Kuća fudbala, svega je 30 kilometara od Beograda i nema problema sa vlasničkom strukturom.

Druga na listi mogućih lokacija je desna obala Dunava, gde se nalazi Luka Beograd, a prema Jakovčevim rečima, postoji i opcija da se neki od postojećih stadiona preuredi, ali to su u ovom trenutku rezervne opcije.

Moderan sportski objekat, koji bi osim mogućnosti za održavanje velikih međunarodnih utakmica i koncerata sadržao i tržne centre i hotele, postao bi novi dom fudbalskog nacionalnog tima Srbije, ali bi postojala i mogućnost da se na njemu igraju i finala evropskih klupskih takmičenja, pa čak i neke utakmice evropskog prvenstva, najavljeno je iz FSS.

Ćurković je rekao da će FSS do 2014 godine aplicirati za sredstva za izgradnju, a da očekuje da će ceo projekat biti završen najkasnije do 2019 godine, kako bi naša zemlja mogla konkurisati za domaćinstvo nekih od utakmica evropskog prvenstva 2020. godine. Prema najavi Mišela Platinija, predsednika Evropske fudbalske unije, to evropsko prvenstvo će biti prvo, na kome neće postojati jedna zemlja domaćin, već će se utakmice igrati u što je više moguće država.