Najnovije vesti


Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Brankin mural
Pazova.org intervju - Brankin mural

Radinović: dug opštine 10 miliona evra

Predsednik opštine Đorđe Radinović, danas je govorio o mnogim problemima, koji su ga sačekali po dolasku na čelo lokalne samouprave i o investicijama koje se planiraju za naredni period.

Radinović je rekao da su, pored velikih dugova koje je prethodna vlast ostavila, najveći problemi oštećenje kanalizacione mreže na regionalnom kolektoru između Stare i Nove Pazove i mnogobrojna oštećenja na novoizgrađenom gradskom kompleksu bazena, koja dovode u pitanje njegovo uspešno funkcionisanje narednih godina.

Lokalna samouprava kao jedan od prioritetnih poslova u narednom periodu, sebi je zacrtala promenu oštećenih kanalizacionih cevi između Nove i Stare Pazove, a ta investicija će biti veliki udar na budžet jer će koštati između 4 i 5 miliona evra. Druga ozbiljna investicija mogla bi da bude sanacija 35 pukotina, koje su se pojavile na novim bazenima. Bazeni su još uvek pod garancijom, ali prema proceni ljudi iz Direkcije za izgradnju, sanacija tih pukotina neće biti jednostavna i slična oštećenja bi mogla u budućnosti ponovo da se pojave.

Za ove probleme Radinović je okrivio prethodnu vlast, koja je prema njegovim rečima svojim odlukama direktno doprinela da ti radovi ne budu kvalitetno izvršeni. Spomenuo je i da je način na koji je zemljište za izgradnju bazena kupljeno veoma sumnjiv, kao i da je cena izgradnje od tri miliona evra prevelika. Za ove i slučajeve korupcije o kojima je i ranije govorio, Radinović je pozvao nadležne institucije da reaguju i da istraže sve te slučajeve, a ako to ne učine, najavio je da će sam kontaktirati tužilaštvo i saopštiti im informacije koje ima o nelegalnim radnjama, u koje je bila umešana prethodna vlast.

Radinović je rekao i da je opština u prethodnom periodu kroz razne kredite zadužena pet miliona evra, a da su ukupna dugovanja oko deset miliona evra i da je jedan od glavnih ciljeva nove vlasti vraćanje svih dugova i povratak na nulu. Među zatečenim problemima bila su i dugovanja prema školama i vrtićima čije finansiranje je potpuno zapostavljeno.

Predsednik opštine je najavio i da će u narednom periodu saradnja sa obrazovnim i medicinskim ustanovama biti poboljšana, kao i da će do kraja naredne godine, sve ulice u opštini imati asfaltirane puteve i javnu rasvetu. Za narednu godinu je najavljen i nastavak izgradnje bazenskog kompleksa, a u planu je i uređenje puteva koji bi bolje povezivali novu industrijsku zonu pored autoputa Beograd - Novi Sad.