Najnovije vesti

Vedro

-4°C

Stara Pazova

Vedro

Vlažnost: 87%

Vetar: 19.31 km/h

  • 03 Jan 2019

    Sneg 1°C -5°C

  • 04 Jan 2019

    Mestimično oblačno -1°C -5°C


Pazova org intervju - Savez amatera opštine Stara Pazova
Pazova org intervju - Savez amatera opštine Stara Pazova
Pazova.org intervju - Marija Kuzmanović
Pazova.org intervju - Marija Kuzmanović
Pazova.org intervju - Pozorišna predstava Sve o ženama
Pazova.org intervju - Pozorišna predstava Sve o ženama
Pazova.org intervju - Milica Nikolčić
Pazova.org intervju - Milica Nikolčić

Autlet centar pored novobanovačke petlje

Austrijska firma "Ajmaks", pre četiri godine je, na teritoriji naše opštine, kupila zemljište za izgradnju velikog autlet centra, koji je, prema prvim planovima, trebao da bude otvoren prošle godine.

Zbog problema sa dobijanjem potrebnih dozvola i zbog uticaja svetske ekonomske krize na stanje na tržištu, izgradnja je prvobitno odložena, ali prema poslednjim najavama iz Ajmaksa, trgovinski centar bi trebao da krene sa radom na proleće 2013. godine.

Đorđe Radinović, predsednik naše opštine, najavio je da će austrijskoj kompaniji opština do kraja septembra izdati sve dozvole na koje su godinama čekali, posle čega bi i izgradnja velikog tržnog centra trebala da počne. Ovaj trgovinski centar, smešten pored novobanovačke petlje na auto-putu Beograd - Novi Sad, prostiraće se na više od 20.000 kvadrata, a planirano je da na njima bude sagrađeno oko 90 prodavnica najvećih svetskih brendova, megamarket, hotel i parking kapaciteta 2000 mesta.

Pre nekoliko meseci, sličan trgovinski centar je otvoren i na teritoriji opštine Inđija, na lokaciji koja je manje pristupačna širem krugu potrošača. Prema prvim komentarima kupaca, ni cene ni kvalitet robe, nisu zadovoljili potrošače, koji su očekivali autlet centar poput onih u razvijenijim zemljama, gde se prošlosezonska obuća i odeća poznatih brendova, može kupiti po veoma povoljnim cenama. Ako kompanija Ajmaks, svoju investiciju shvati ozbiljnije, stanovnici naše opštine, već na proleće sledeće godine, mogli bi da dobiju veoma zanimljivo mesto za kupovinu, ali i za traženje novog posla ukoliko im je to potrebno.