Najnovije vesti

Vedro

-4°C

Stara Pazova

Vedro

Vlažnost: 87%

Vetar: 19.31 km/h

  • 03 Jan 2019

    Sneg 1°C -5°C

  • 04 Jan 2019

    Mestimično oblačno -1°C -5°C


Pazova.org intervju - Uskršnji bazar rukotvorina
Pazova.org intervju - Uskršnji bazar rukotvorina
Pazova.org intervju - Požar na Velikoj bari
Pazova.org intervju - Požar na Velikoj bari
Pazova.org intervju - Bakšiš za decu koja nemaju užinu
Pazova.org intervju - Bakšiš za decu koja nemaju užinu
Pazova.org intervju - Košarkaški klub Dunav
Pazova.org intervju - Košarkaški klub Dunav

Bez promena u Čistoći

Đukan Rakonjac, novi direktor JP "Čistoća", rekao je da u ovom preduzeću, u narednom periodu, neće biti novih zapošljavanja, ali ni otpuštanja radnika.

U "Čistoći" je trenutno zaposleno 187 ljudi, a u prethodne četiri godine, rad ovog javnog preduzeća često je bio na udaru javnosti, najviše zbog štrajkova i produženih praznovanja, zbog kojih građanima više puta nije odnošeno smeće i po nekoliko nedelja.

Mnogo puta su se mogle čuti i optužbe, da su neki radnici u "Čistoći" zaposleni po stranačkoj osnovi na izmišljenim radnim mestima, i da dobijaju platu iako čak i ne dolaze na posao, ali za vreme prethodne vlasti nijedan takav slučaj nije dokazan niti procesuiran. O ovoj temi, ubrzo posle stupanja na dužnost, govorio je i novi predsednik opštine Đorđe Radinović, koji je najavio da će sprečiti takve situacije i da će kontrola javnih preduzeća u njegovom mandatu biti mnogo veća nego u prethodnom periodu.

Posle lokalnih izbora pre četiri godine, kontrolu nad "Čistoćom" preuzeli su članovi opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije, a Đukan Rakonjac u tom periodu bio je tehnički direktor. Posle majskih izbora, dogovorom između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije, upravljanje Čistoćom ponovo je povereno kadrovima DSS-a, a uz to javno preduzeće rukovodiće i "Vodovodom", koji je u prethodne četiri godine kontrolisao G17 Plus. Novi direktor "Vodovoda" je stari direktor "Čistoće" Miloš Grković, a na upražnjeno mesto tehničkog direktora "Čistoće" postavljen je Dragiša Četnik.

Nedavno su promenjeni i direktori većine drugih javnih preduzeća, a naredni period će pokazati da li će novi rukovodioci radti sa više odgovornosti prema opštinskom budžetu i građanima koji ga pune, ili će nastaviti po starom i truditi se da što bolje finansijski obezbede sebe i svoje stranačke kolege.

Ako je suditi prema prvim najavama iz Čistoće, naša redakcija će nažalost i u naredne četiri godine imati mnogo razloga da se bavi upravo ovom temom.