Najnovije vesti

Vedro

-4°C

Stara Pazova

Vedro

Vlažnost: 87%

Vetar: 19.31 km/h

  • 03 Jan 2019

    Sneg 1°C -5°C

  • 04 Jan 2019

    Mestimično oblačno -1°C -5°C


Pazova org intervju - Pazovački bazeni
Pazova org intervju - Pazovački bazeni
Pazova.org intervju - Udruženje građana Volim Banovce
Pazova.org intervju - Udruženje građana Volim Banovce
Pazova.org intervju - Čišćenje obale Dunava
Pazova.org intervju - Čišćenje obale Dunava
Pazova.org intervju - Vinski plato
Pazova.org intervju - Vinski plato

Petrović Salaš bez vode zbog farme goveda

Stanovnici naselja Petrović Salaš poslednjih meseci imaju česte probleme sa vodosnabdevanjem, a pre nekoliko dana potpuno su ostali bez pijaće vode.

Razlog za nestanak pritiska u vodovodnim cevima je proširenje proizvodnje na obližnjoj farmi goveda "Napredak a.d." koja koristi isti bunar kao i domaćinstva u ovom naselju.

Petrović Salaš ima oko 200 stanovnika, među kojima je oko sedamdesetoro dece, a meštani se plaše ekološke katastrofe ako se problem sa nestankom vode uskoro ne reši.Poslednjih dana pijaća voda im je obezbeđena preko cisterne, koju je ustupila vatrogasna brigada iz Stare Pazove, ali ta količina vode je mala i ne zadovoljava potrebe meštana ni za osnovnu higijenu.

Iz opštine kažu da u 2012. godini nije planirano bušenje još jednog bunara na tom prostoru, i da je jedini način da meštani dobiju vodu ako bi firma "Delta agrar", u čijem vlasništvu je farma goveda, sama odlučila da izgradi dodatni bunar koji bi koštao između dva i tri miliona dinara. Goran Vranješ potpredsednik opštine je rekao da je razgovarao sa direktorom "Napretka" Milanom Šveljom i da mu je on rekao da ta firma ne planira bušenje dodatnog bunara.

Petrović Salaš je nastao posle drugog svetskog rata kao naselje radnika poljoprivrednog kombinata "Napredak" i to državno preduzeće je vodilo brigu i o naselju, ali posle privatizacije firme, stanovnici su ostali prepušteni sebi i od tada imaju mnoge infrastrukturne probleme.