Najnovije vesti

Oblačno

8°C

Stara Pazova

Oblačno

Vlažnost: 83%

Vetar: 11.27 km/h

  • 14 Nov 2018

    Mestimično oblačno 15°C 7°C

  • 15 Nov 2018

    Mestimično oblačno 12°C 4°C


Pazova org intervju   Aktiv žena
Pazova org intervju Aktiv žena
Pazova.org intervju - Miroslav Benka
Pazova.org intervju - Miroslav Benka
Pazova.org intervju - Galerija Mira Brtka
Pazova.org intervju - Galerija Mira Brtka
Pazova.org intervju - Ana Anastasov
Pazova.org intervju - Ana Anastasov

Petrović Salaš bez vode zbog farme goveda

Stanovnici naselja Petrović Salaš poslednjih meseci imaju česte probleme sa vodosnabdevanjem, a pre nekoliko dana potpuno su ostali bez pijaće vode.

Razlog za nestanak pritiska u vodovodnim cevima je proširenje proizvodnje na obližnjoj farmi goveda "Napredak a.d." koja koristi isti bunar kao i domaćinstva u ovom naselju.

Petrović Salaš ima oko 200 stanovnika, među kojima je oko sedamdesetoro dece, a meštani se plaše ekološke katastrofe ako se problem sa nestankom vode uskoro ne reši.Poslednjih dana pijaća voda im je obezbeđena preko cisterne, koju je ustupila vatrogasna brigada iz Stare Pazove, ali ta količina vode je mala i ne zadovoljava potrebe meštana ni za osnovnu higijenu.

Iz opštine kažu da u 2012. godini nije planirano bušenje još jednog bunara na tom prostoru, i da je jedini način da meštani dobiju vodu ako bi firma "Delta agrar", u čijem vlasništvu je farma goveda, sama odlučila da izgradi dodatni bunar koji bi koštao između dva i tri miliona dinara. Goran Vranješ potpredsednik opštine je rekao da je razgovarao sa direktorom "Napretka" Milanom Šveljom i da mu je on rekao da ta firma ne planira bušenje dodatnog bunara.

Petrović Salaš je nastao posle drugog svetskog rata kao naselje radnika poljoprivrednog kombinata "Napredak" i to državno preduzeće je vodilo brigu i o naselju, ali posle privatizacije firme, stanovnici su ostali prepušteni sebi i od tada imaju mnoge infrastrukturne probleme.