Najnovije vesti


Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Brankin mural
Pazova.org intervju - Brankin mural

Stara Pazova, opština u kojoj je vožnja autobusom luksuz?

Stara Pazova je jedna od najrazvijenih opština u našoj zemlji. To je u velikoj meri zasluga geografskog položaja. Kroz našu oštinu prolaze dve glavne saobraćajnice u Vojvodini, a i nalazimo se tačno između Beograda i Novog Sada.

Stara Pazova je zbog toga u gotovo svakom smislu već sada sve manje varošica, a sve više jedan ozbiljan grad.

Na žalost postoje još uvek neke stvari koje ne prate njen razvitak i savremene načine shvatanja kako bi saobraćaj u okviru jedne velike opštine trebao da izgleda.

Kao što svi dobro znamo, na području Opštine Stara Pazova usluge prigradskog prevoza vrši SP Lasta Stara Pazova. Oni osim linija koje povezuju mesta u našoj opštini imaju i redovne linije koje saobraćaju do Beograda i Inđije. Te linije bi mogle biti i češće, naročito u večernjim časovima, ali ipak su dovoljno česte da stvore utisak kako je veza sa Beogradom zadovoljavajuća. Cena karte u Lasti za putovanje od Stare Pazove do Beograda je sa glavne stanice 200 dinara, dok je ako se kupuje u autobusu cena 180 dinara, što je, iako deluje kao velika cifra, u rangu cena drugih lokalnih prigradskih prevoznika širom Srbije i teško je verovati da bi ona mogla da bude niža.

Međutim cene karata za putovanje do odredišta u samoj opštini su malo čudnije i većini verovatno nejasne.

Cena vožnje do mesta koja su najbliža Staroj Pazovi i udaljena su između 5 i 10 kilometara(Nova Pazova, Vojka, Golubinci, Banovci) i cena karte do Inđije u koju takođe redovno putuju mnogi stanovnici naše opštine koji su u njoj zaposleni, ili tamo idu u školu, je 90 dinara u jednom pravcu.

A to znači da bi neko od nas iz Stare Pazove otišao u npr. Vojku i vratio se kući, mora da spremi 180 dinara za kartu i da uz to plati i cenu stanične usluge na stanici u Staroj Pazovi koja je 25 dinara. Što je dvostruko skuplje nego što bismo platili potrošen benzin za takav put u slučaju da ga prelazimo automobilom, a to je samo po sebi nelogično i neuobičajeno. Treba još i reći da se ako npr. iz Nove Pazove idemo u Golubince ta cifra udvostručuje i postaje zaista vrlo ozbiljan izdatak koji prilično utiče na budžet prosečnog građanina.

Ove činjenice su nešto što se nikako ne uklapa u onu priču sa početka teksta o razvijenoj opštini i varošici koja svakoga dana sve više i više postaje ozbiljan grad.

Ipak bi opština sa budžetom kakav ima Stara Pazova morala da nađe način da pomogne svojim građanima. Da opština, jer ona je ta koja ima poslednju reč u formiranju cena Laste kao saobraćajnog preduzeća koje drži neku vrstu monopola nad svima nama.

Bilo bi veoma dobro da kod nas postoji neka snažna građanska organizacija koja bi se bavila ovakvim pitanjima ako oni koji treba da se njima bave (vlast i opozicija) to ne čine.

Ovo je svakako tema koja se ne sme gurnuti pod tepih i naš sajt će nastaviti njom da se bavi. U narednom periodu pokušaćemo da saznamo da li se možda planiraju neke pozitivne promene u okviru tog lokalnog prevoza kojim je trenutno većina građana sa razlogom nezadovoljna.