Najnovije vesti


Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Brankin mural
Pazova.org intervju - Brankin mural

Novopazovčani blokirali prugu

Od 13. decembra Beovoz će značajno smanjiti broj polazaka vozova iz Stare i Nove Pazove. Zbog toga je jutros nekoliko stotina građana Nove Pazove, u periodu od 5:20 do 6:30 časova, blokiralo prugu koja prolazi kroz to mesto.

Slobodan Popović, predstavnik građana koji su protestovali, rekao je da ne žele da se pomire sa činjenicom da posle 12. decembra oko 1000 radnika iz Nove Pazove više neće moći na posao da putuje vozom.

Mnogi zaposleni ljudi, i mnogi đaci, redovno koriste garniture Beovoza kao svoj primarni prevoz do Zemuna i Beograda, a trenutno je putnicima iz naše opštine na raspolaganju 9 polazaka, od kojih su zaposlenima najvažniji oni jutarnji u 5:19 i 6:00. Sadašnjih 9 dnevnih polazaka obezbeđuju tri garniture vozova, a prema najavama iz Železnica Srbije od 13. decembra iz Stare i Nove Pazove polaziće samo jedna garnitura, što će verovatno značiti da će broj polazaka biti tri puta manji.

Za građane Stare i Nove Pazove prevoz vozom je najjeftiniji, najbezbedniji i najbrži način da stignu do glavnog grada, pa je neobično da umesto daljeg razvitka i uvođenja više linija, Beovoz redukuje svoje polaske. Predstavnici Železnica Srbije prethodnih dana nisu mnogo govorili o ovom problemu, a Direktor Sektora za prevoz putnika ovakvu odluku pravda nedovoljnim brojem vozova toj javnog preduzeća.

Slične probleme kao i naši sugrađani imaju i građani Pančeva, koji u još većoj meri zavise od prevoza Beovozom, a takođe će im broj polazaka biti značajno smanjen.

Ovim pitanjem već duže vreme bave se i predstavnici lokalnih samouprava. Predsednik opštine Goran Jović, najavio je juče da će narednih dana o ovom problemu razgovarati sa Gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, a na današnjem protestu podršku građanima je svojim prisustvom pružio i Goran Vranješ, zamenik predsednika opštine. Vranješ je građane obavestio o naporima koje lokalna vlast ulaže u rešenje problema i rekao je da su i u prethodnom periodu održani sastanci sa predstavnicima Beograda i železnice.

Činjenica, koja u pregovorima, neće ići u prilog lokalnim samoupravama je i negativan odgovor na ponudu Beograda iz marta ove godine da se podele troškovi opravke nekoliko pokvarenih garnitura.