Najnovije vesti

Sunčano

27°C

Stara Pazova

Sunčano

Vlažnost: 53%

Vetar: 11.27 km/h

  • 14 Avg 2018

    Grmljavina 32°C 20°C

  • 15 Avg 2018

    Grmljavina 27°C 18°C

Pazova.org intervju - Virtuelni muzej


Pazova.org intervju - Pomoć Stefanu Subotiću
Pazova.org intervju - Pomoć Stefanu Subotiću
Pazova.org intervju - Da li su opasni psi ili njihovi vlasnici?
Pazova.org intervju - Da li su opasni psi ili njihovi vlasnici?
Pazova.org intervju - Dejan Majstorović
Pazova.org intervju - Dejan Majstorović
Pazova.org intervju - Dušan Tišma
Pazova.org intervju - Dušan Tišma

Gorenje prodaje fabriku u Staroj Pazovi

Fabrika bojlera u Staroj Pazovi slovenačke firme Gorenje ove godine će dobiti novog vlasnika, najavljeno je iz te kompanije.

Prema pisanju više medija, iz Gorenja su potvrdili da će zbog planiranog restruktuiranja u 2018. godini početi prodaja delatnosti grejača vode Gorenje Tiki.

U nekim medijima pojavila se i informacija da će fabriku kupiti kineska kompanija Haier, ali su predstavnici Gorenja te navode demantovali.

Fabrika u Staroj Pazovi otvorena je 2007. godine uz ulaganje od oko četiri miliona evra, na prostoru nekadnjašnje fabrike poljoprivrednih mašina "Lifam". U tom trenutku država je značajno subvencionisala sva nova radna mesta u fabrici, a poslovanje su pratile priče o lošim uslovima rada za zaposlene i niske plate. Narednih godina prozvodni pogoni su proširivani i zapošljavani su dodatni radnici, ali zaposleni su i dalje bili nezadovoljni pre svega niskim primanjima.

U ovom trenutku nije poznato da li će posle prodaje fabrike doći do smanjenja kapaciteta i otpuštanja radnika, a više informacija o toj temi trebalo bi da imamo u narednom periodu.

Prema novom planu restruktuiranja, u Gorenju planiraju da se fokusiraju na osnovnu delatnost proizvodnju aparata za domaćinstvo, a sve ostale delatnosti kojima se bave planiraju postepeno da prodaju.

Pored toga kompanija je i u potrazi za strateškim partnerom u oblasti proizvodnje aparata za domaćinstvo, koji bi ušao u vlasničku strukturu kompanije. Zbog toga se može zaključiti da ovaj slovenački gigant ima probleme u poslovanju, o čemu se dosta govori poslednjih godina. Još od 2014. godine Gorenje nije u Slovenačkom većinskom vlasništvu, pošto su nakon tri dokapitalizacije vlasnici 51,93 posto kompanije postale strane firme.