Najnovije vesti

Sunčano

15°C

Stara Pazova

Sunčano

Vlažnost: 50%

Vetar: 17.70 km/h

  • 16 Okt 2018

    Uglavnom sunčano 23°C 11°C

  • 17 Okt 2018

    Mestimično oblačno 23°C 9°C


Pazova.org intervju - Rotari klub Stara Pazova
Pazova.org intervju - Rotari klub Stara Pazova
Pazova.org intervju - 140 godina biblioteke
Pazova.org intervju - 140 godina biblioteke
Pazova.org intervju - Miladin Lekić
Pazova.org intervju - Miladin Lekić
Pazova.org intervju - Problemi sa Centrom za socijalni rad
Pazova.org intervju - Problemi sa Centrom za socijalni rad

Protest protiv izgradnje kružnog toka u ulici Vuka Karadžića

U ponedeljak u 14 časova, ispred zgrade opštine biće organizovan skup građana povodom inicijative da se poništi projekat izgradnje kružnog toka u ulici Vuka Karadžića u Staroj Pazovi.

Stanovnici ulice Vuka Karadžića i ulice Podunavskog partizanskog odreda, koji žive u blizini raskrsnice, zabrinuti su za svoju bezbednost i bezbednost svojih kuća pošto se nova saobraćajnica gradi veoma blizu stambenih objekata.

U okviru skupa prikupljaće se i potpisi podrške za ukidanje postojećeg projekta izgradnje kružnog toka, a ugroženi građani tražiće i prijem kod predsednika opštine koji im je obećan još prošle nedelje ali do njega nije došlo.

Radovi na izgradnji kružnog toka počeli su početkom meseca kada je postojeći asfalt i prostor oko puta potpuno raskopan, a posečeno je i svo okolno drveće. Posle reakcije građana i iskazivanja nezadovoljstva, radovi su obustavljeni na nekoliko dana, ali su krajem ove nedelje nastavljeni.

Predstavnici lokalne samouprave potvrdili su nam da imaju svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju kružnog toka i da ne postoje pravne prepreke da se radovi nastave. Pre nekoliko dana građani koji su nezadovoljni pozvani su i na razgovor u policiju gde im je rečeno da bi mogli da snose pravne posledice ukoliko bi ometali radnike koji rade na izgradnji kružnog toka.

Zbog toga su ugroženi građani odlučili da pozovu svoje sugrađane na skup ispred opštine, kako bi svi zajedno kroz građansku inicijativu iskazali neslaganje sa ovim projektom i pokušali da utiču na opštinske čelnike da odustanu od tog projekta i privremeno vrate put u prvobitno stanje, dok se ne pronađe novo rešenje koje nikoga ne bi ugrožavalo.

Zahtevi građana koji žive u blizini raskrsnice su da ih u najkraćem roku primi predsednik opštine na razgovor, da se odmah obustavi izgradnja kružnog toka i put vrati u prvobitno stanje da bi se saobraćaj u tom delu Stare Pazove normalizovao i da se postojeći projekat poništi i umesto njega uradi novi bezbedniji.

Video prilog o ovom slučaju koji smo snimili odmah nakon početka radova možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=VAdck4LfUYA

Link ka zvaničnoj stranici protesta: https://www.facebook.com/events/278350692666115