Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Brainobrain Pazova
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Zagrli srcem Nikola Vulinović
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Brankin mural
Pazova.org intervju - Brankin mural

Prolazni autobusi jeftiniji od Lastinih

Peronske karte na autobuskoj stanici u Staroj Pazovi koštaju čak 30 dinara, a cene karata u Lastinim autobusima ne razlikuju se, ili su čak više, od cena u nekim prolaznim autobusima.

Istraživali smo za vas koliko koštaju karte u prolaznim autobusima koji idu ka Beogradu, a dolaze na stanice u Staroj i Novoj Pazovi.

Podaci do kojih smo došli veoma su neobični. Svi prevoznici imaju slične, ili čak niže cene karata do Beograda nego naš opštinski prevoznik. Lasta je i jedina koja ne odobrava sniženje za studente i vojna lica, dok je u svim prolaznim autobusima za ove putnike cena karte snižena za oko 30 procenata od redovnih.

Bečej prevoz je najpovoljniji, u njihovim autobusima karta od Stare Pazove do Beograda košta 200 dinara, dok Lasta za ovu relaciju naplaćuje 210. Ovo su cene bez naplaćene stanične usluge u Staroj Pazovi koja je takođe neobično skupa i košta 25 ili 30 dinara, u zavisnosti od toga da li peronsku kupujete posebno ili uz kartu.

Da cela priča o cenama bude još neobičnija, autobusi drugih prevoznika uglavnom su veoma komforni jer su predviđeni za duža putovanja, dok su Lastini autobusi predviđeni za gradski i prigradski saobraćaj i pružaju daleko manju udobnost i komfor od njih.

Zbog ovakve situacije odlučili smo da na sajtu Pazova.org postavimo, osim Lastinog, i red vožnje ostalih prevoznika kako bi ljudi mogli lakše da odaberu na koji način će putovati do Beograda, Batajnice, Nove i Stare Pazove.

Ranije smo pisali i o problemima koje sa lastinim prevozom imaju stanovnici manjih mesta u našoj opštini, a taj tekst možete pročitati ovde.