Najavljene nove velike investicije

Sredinom septembra opština Stara Pazova je potpisala ugovor sa nemačkom firmom "Muehlbauer", o početku izgradnje fabrike u novoj industrijskoj zoni, a pre nekoliko dana i velika fabrika lekova u Starim Banovcima počela je sa radom. Ipak prema najavama prvog čoveka opštine Gorana Jovića, tu se ne završava ovogodišnja priča o velikim investicijama.

Jović je govoreći za poslovni portal "eKapija", rekao da je interesovanje za velike investicije u našoj opštini sada još veće i da u ovom trenutku najveće interesovanje pokazuju nemački "Lidl" i austrijski "Roses Outlet".

Očekuje se uskoro i rekonstrukcija pruge Stara Pazova - Novi Sad, posle čega bi vozovi tom deonicom trebali da se kreću brzinom i do 160 km/h. Jović je rekao da će ta investicija unaprediti život stanovnika naše opštine i dati novi podsticaj razvoju privrede, a da je jedna velika domaća kompanija već izrazila interesovanje da u Staroj Pazovi izgradi intermodalni transportni terminal. Takav terminal bi omogućio da se roba lako pretovara iz vagona u kamione, što bi mnogo značilo svim firmama iz naše opštine, jer bi olakšalo transport materijala i robe.