Ima li opozicije u našoj opštini

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova, odbornik Srpske Radikalne stranke i bivši predsednik opštine Srđo Komazec, ponovo je pokušao da neobičnim ponašanjem zaustavi rad skupštine i skrene pažnju na sebe.

Komazec i drugi odbornici SRS-a, poslednjih meseci redovno opstruišu rad skupštine nedoličnim i nasilničkim ponašanjem, umesto da se ponašaju kao odgovorna opoziciona stranka i svojim delovanjem javnosti skrenu pažnju na mnogobrojne probleme sa kojima se građani naše opštine svakodnevno suočavaju, kao i da ukažu kako te probleme rešiti.

Na jučerašnjoj sednici, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bila i donošenje odluke o novom načinu kažnjavanja građana koji ne plate parking, Komazec je bio jedan od podnosilaca zahteva da se ta tačka povuče sa dnevnog reda, ali je na početku sednice izazvao incident zbog koga je i napustio zasedanje, posle čega su i drugi odbornici SRS-a izašli iz skupštinske sale.

Komazec je posle jedne od rasprava odbornika SRS-a sa predsedavajućim Milošem Crnomarkovićem, nakon što mu obezbeđenje nije dozvolilo da priđe govornici, legao na pod pokušavajući da ubedi prisutne da je povređen, ili da mu je pozlilo. Pozvana je i hitna pomoć, a u pratnji doktora, koji nisu konstatovali nikakve telesne povrede, je i izašao iz sale.

Bliže se i sledeći lokalni izbori, mnogi građani su od sadašnje vlasti očekivali više, ali ono što čudi je da opozicione stranke u proteklih nekoliko godina, nisu učinile gotovo ništa, što bi pokazalo da su baš oni ti, koji znaju kako uvećati veoma niske plate u skoro svim firmama u opštini, ili urediti parkinge u centru Stare Pazove, bez usvajanja polulegalnih propisa, koji će oštetiti mnoge građane.