Fudbal ponovo u modi

Novi teren za mali fudbal u Ulici Jovana Popovića, ovog leta je mesto okupljanja za sve fudbalske rekreativce iz Stare Pazove i nekih okolnih mesta.

Teren prekriven veštačkom travom izgrađen je u maju, u akciji koju su podržali Vlada Norveške, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije, opština Stara Pazova i mesna zajednica Stara Pazova.

U Staroj Pazovi već dugo postoji nekoliko terena za mali fudbal na kojima je čvrsta podloga, a ovo je prvi put da se u našem gradu pojavio teren sa modernom veštačkom travom koja je mekša i bolje "čuva" zglobove i mišiće nego beton ili asfalt. Još jedna zanimljiva inovacija, postavljena na ovaj fudbalski teren, je i drvena ograda koja je deo terena, pa lopta retko izlazi van granica igrališta, što igru čini dinamičnijom i bržom.

Sve ovo su zaljubljenici u mali fudbal brzo prepoznali, pa je i radnim danima broj ekipa, koje žele da igraju, prilično velik.

Do nedavno miran kraj u blizi gradskog groblja, svakog popodneva je prepun života. Uz moderan košarkaški teren koji se nalazi pored Trga dr Zorana Đinđića, ovaj fudbalski objekat je još jedno mesto na kome se masovno okupljaju i mlađi i stariji ljudi koji se rekreativno bave sportom.

Do sada se izgradnja modernih sportskih terena za male sportove u Staroj Pazovi pokazala kao pun pogodak, a nama ostaje da se nadamo da će ih biti još više, kako u našem gradu, tako i u ostalim mestima opštine.