Staropazovčanin Dušan Lajović osvojio prvu ATP titulu

Teniser iz Stare Pazove Dušan Lajović, u finalu ATP turnira u Umagu pobedio je Mađara Atilu Balaša sa 2:0 u setovima i na taj način osvojio prvu veliku titulu u karijeri.

U veoma ujednačenoj borbi Lajović je do pobede došao boljom igrom u odlučujućim poenima, pošto je u oba navrata setove osvajao rezultatom 7:5.

U tim trenucima do izražaja je došlo iskustvo srpskog tenisera, koji je i ranije bio blizu prilike da se bori za vredne trofeje. Prethodno veliko finale Lajović je odigrao u aprilu na masters turniru u Monte Karlu, kada je bolji od njega bio Italijan Fabio Fonjini. Ovoga puta Duci nije dozvolio iznenađenje i zasluženo je osvojio svoj prvi ATP turnir.

Pobedom u hrvatskom Umagu staropazovčanin je osvojio 250 poena i od ponedeljka će zauzeti 26. mesto na ATP listi profesionalaca. Tim rezultatom on će postati naš najbolje rangirani teniser posle Novaka Đokovića, koji već duže vreme dominira muškim tenisom i zauzima prvo mesto na listi. Najbolji dosadašnji plasman Lajovića bila je 23. pozicija koju je držao krajem aprila ove godine, upravo posle mastersa u Monte Karlu.

U pobedničkom govoru naš teniser se zahvalio organizatorima turnira na kome redovno učestvuje od samih početaka karijere, a veliki uspeh posvetio je svojim prijateljima, porodici, članovima stručnog tima i svima koji ga podržavaju iz nedelje u nedelju.

Pobednički pehar uručila mu je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović, dok je za osvojeno prvo mesto dobio i ček od 90.390 evra.

Igra koju Lajović u kontinuitetu prikazuje ove sezone pokazatelj je da imamo razloga za optimizam i da bi i u narednom periodu on mogao da ostvaruje vrhunske rezultate i zasluži još bolji plasman na ATP listi.

Dušan Lajović ima 29 godina, a poslednjih nekoliko sezona pokazuje konstantan napredak, što je svakako posledica velikog truda koji ulaže zajedno sa svojim timom. Upravo je sada u godinama kada je atletski najzreliji, pa i rezultati koje ostvaruje sigurno nisu iznenađenje za one koji ga prate. Odlikuju ga precizni udarci sa osnovne linije, a posebno snažni jednoručni bekend, po čemu je atipičan igrač za naše prostore.

U narednom periodu, uz Novaka Đokovića, Lasla Đerea i Filipa Krajinovića, Duci će pokušati i sa reprezentacijom Srbije da ostvari dobre rezultate u Dejvis Kupu, a sledeće godine očekuju nas i olimpijske igre gde će nadamo se imati priliku da predstavlja Srbiju i upusti se u borbu za medalje i u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Najbolje poene iz finalnog meča i Lajovićev govor prilikom dodele pehara možete pogledati u prozorima ispod teksta ili na linkovima: https://www.youtube.com/watch?v=_JQnp9qaIas  https://www.youtube.com/watch?v=LUZC--OJAFc