Jedinstvo u Superligi

OK Jedinstvo

Juče je potvrđeno da će Odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove sledeće sezone igrati u Superligi Srbije.

Prošlog meseca pokrenuta je inicijativa udruženja klubova Superlige i Prve lige, da se u Superligi broj klubova, sa osam, poveća na deset.

Čekala se odluka Izvršnog odbora Odbojkaškog Saveza Srbije, a juče je objavljeno da se izvršni odbor složio sa ovim zahtevom i da će se u sezoni 2010/2011 u Superligi takmičiti 10 ekipa među kojima će biti i Jedinstvo.

Naši odbojkaši plasman u Superligu izborili su osvajanjem drugog mesta u Prvoj ligi prošle sezone i kao najprijatnije iznenađenje zaslužili su da budu deo najkvalitetnijeg odbojkaškog takmičenja na ovim prostorima.

Igranje u Superligi najveći je uspeh u istoriji OK Jedinstvo, a veoma je značajno i za Staru Pazovu što će imati predstavnika u takvom takmičenju i što će imati priliku da ugosti najbolje odbojkaške ekipe u zemlji.

Nažalost hala Jedinstva verovatno će biti premala za sve one koji će želeti uživo da gledaju utakmice našeg kluba, pa će samo deo lokalnih ljubitelja sporta moći da uživa u vrhunskoj odbojci.

U Superligi će deset timova igrati jedni protiv drugih u dvokružnom sistemu takmičenja. Posle toga će uslediti plej-of u kome će učestvovati osam najboljih ekipa i plej-aut u kome će devetoplasirani tim igrati protiv tima koji je zauzeo drugo mesto u Prvoj ligi. Ekipa koja zauzme poslednje, deseto mesto, automatski će ispasti iz lige.