Odbojka: Jedinstvo kroz dramu do finala plej-ofa

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove, večeras su u majstorici za plasman u finale plej-ofa Superlige, posle velike borbe savladale obrenovački TENT sa 3:2, po setovima 18:25, 25:21, 20:25, 25:18, 15:13.

Naše odbojkašice i u petom meču su imale dosta uspona i padova u igri. Posle tri odigrana seta gošće iz Obrenovca su imale prednost od 2:1, posle čega je Jedinstvo stabilizovalo svoju igru i uspelo da osvoji četvrti i odlučujući peti set.

U petom setu viđena je i velika drama pošto su domaće ispustile vođstvo od šest poena prednosti. Ušlo se u neizvesnu završnicu gde su naše devojke ipak imale više sigurnosti i zasluženo slavile sa 15:13.

Najbolje u trijumfu Jedinstva bile su Sara Sakradžija i Jelena Vulin sa po 18 poena, Jelena Oluić je imala 16, a Ivana Mrdak 14.

Na taj način ponovljen je prošlogodišnji uspeh i plasman u finale plej-ofa, gde će staropazovačanke kao i prošle godine igrati protiv aktuelnog šampiona beogradske Vizure.

Jedinstvo je ove godine već ostvarilo najveće uspehe u istoriji kluba osvajanjem Kupa i Superkupa Srbije, a u finalu Superlige imaće priliku da na najbolji način zaokruži uspešnu sezonu osvajanjem šampionske titule.

Finalna serija počinje u četvrtak, a Jedinstvo ima prednost domaćeg terena, pošto je u ligaškom delu prvenstva zauzelo prvu poziciju upravo ispred Vizure.