Prvi forumaški fudbal u organizaciji članova Pazova cafe-a

Forumaški fudbal

Sve je počelo pre skoro dve godine kada je nekoliko „mladih“ pazovačkih entuzijasta pokrenulo neprofitabilan forum koji je trebao da okupi mlađe i starije ljude iz naše opštine i da im priušti mesto na kome mogu da diskutuju o raznim opštinskim i nekim drugim temama, zabavljaju se, upoznaju, i rade još mnoge druge zanimljive stvari...

 Forum je srećom zaživeo i kasnije su počela da se organizuju okupljanja, forumaške žurke, zajednički odlasci na koncerte i poneki protesti. A danas je održana i prva(istorijska) forumaška fudbalica.

Priču na ovu temu je započeo forumaš koji se vešto krije iza nadimka Bigfoot.

I vrlo brzo, u roku od nekoliko dana, projekat je i realizovan.

Danas, u subotu 12. Aprila 2008. U 16:00 na terenu za mali fudbal koji se nalazi u okviru gradskog stadiona „Jedinstvo“, ta fudbalska utakmica je i odigrana.

Pojavilo se 15 forumaša i to se može smatrati kao solidan odziv s’ obzirom da se radilo o premijernom meču od, nadamo se, mnogih koji slede.

U ekipi popularno nazvanoj „Đubretari“(Mario se valjda neće naljutiti) igrali su:

Dub, Garnet, Bigfoot, Cassius, Milezi, Quo, Kule, Mario.p.

Dok su u drugoj ekipi kojoj još nismo dali naziv(predlozi su dobrodošli) igrali:

WBA, Penom, Dr@g@n, Skols, Messi, RicMan, Guybrush.

Ekipa Đubretara je pobedila(rezultat nije važan a i ima više njegovih verzija) i tako izašla kao pobednik posle jedne veoma fer i korektne igre u kojoj gotovo da i nije bilo mesta za neki incident.

Fudbal je bio na pomalo iznenađujuće visokom nivou, što je obradovalo, na žalost malobrojnu, ali ipak veoma vernu publiku, kao i same učesnike na terenu.

Solidnom tempu i kvalitetnijoj predstavi je svakako doprineo i veći broj mogućih izmena u toku igre, koji je značajno produžio trajanje celog ovog spektakla.

Najlepši trenutak meča se dogodio već posle nekoliko minuta, kada je Guybrush, iskusni centarfor za sada bezimene ekipe, primio loptu u dubokom ofsajdu blizu gola “Đubretara” i veoma preciznim i odmerenim udarcem lobovao i savladao istrčalog golmana Duba, koji je samo pogledom ispratio loptu dok je lagano prelazila gol liniju.

Autor ovih redova je bio najbolji strelac(ali to i nije neko veliko dostignuće s’ obzirom da je zbog nedostatka snage veći deo meča proveo unutar protivničkog deveterca), a najkorisniji i najbolji igrač meča je bez dileme bio Dub, koji je svojim akrobatskim intervencijama unosio strah u srca protivničkih igrača, a u isto vreme dolivao samopouzdanje svom timu kad god je to bilo potrebno.

Po svim prvim procenama i ovaj forumaški događaj je apsolutno uspeo, pa su velike šanse da se pretvori u nešto redovno, što bi svakako doprinelo popularnosti samog foruma, ali bi i mnogo značilo učesnicima, jer bi im moglo pomoći da se malo vrate u neku finu formu. Čast izuzecima, bilo ih je, ali većini nas koji smo danas igrali takvo nešto bi veoma dobro došlo.