Za novogodišnje koncerte 50.000 evra

Staropazovački Centar za kulturu potpisao je ugovor sa preduzećem Top Ton za organizaciju koncerata Milana Topalovića Topalka, Zorice Brunclik i Marinka Rokvića u vrednosti od 5 miliona i 880 hiljada dinara.

Ugovor je potpisan nakon javne nabavke održane krajem decembra, na kojoj je Top Ton bio jedini ponuđač.

Prošle nedelje na našoj fejsbuk stranici objavili smo anketu sa pitanjem da li ste za održavanje novogodišnjih koncerata na otvorenom, ili da se taj novac preusmeri za pomoć ugroženoj deci u opštini. Učestvovalo je preko hiljadu naših sugrađana, a čak 97 posto njih glasalo je za otkazivanje koncerata i pomoć ugroženoj deci.

Kompanija Top Ton u vlasništvu je Dragana Šijakovića. Od 2016.godine Top ton menja delatnost i umesto "trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama" u APR-u se upisuje "iznajmljivanje i lizing ostalih mašina, opreme i materijalnih dobara". Posle toga Top ton širom Vojvodine pobeđuje na tenderima za organizaciju muzičkih događaja, najčešće kao jedini ponuđač.

Vlasnik Top tona Dragan Šijaković postao je poznat široj javnosti u 2018. godini kada je u dva navrata privođen od strane policije. On je u julu mesecu uhapšen zbog sumnje da je utajio porez. Tada je u policijckom saopštenju objavljeno da je u periodu od 7. marta 2016. do 15. marta 2018, kao registrovani preduzetnik nadležnom poreskom organu predavao poreske prijave sa neistinitim podacima. Na ovaj način oštetio je budžet Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Šijakoviću je tada određeno zadržavanje do 48 sati.

Drugi put je privođen nakon incidenta na etno-festivalu "Banatska priča", u zrenjaninskom naselju Bagljaš. Tada je na voditeljku programa, novinarku Branku Jajić, dok je vodila program, pala metalna konstrukcija bine. Ona je tom prilikom teže povređena, polomljena su joj sva rebra i obe ključne kosti.

Dragan Šijaković je tada priveden i i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu zadržan u pritvoru, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti.    

Mnogim našim sugrađanima nije po volji što se iz opštinskog budžeta finansiraju koncerti estradnih pevača, a činjenica da će za koncerte biti plaćena višestruko veća suma od tržišne cene svakako će to nezadovoljstvo samo uvećati. Sa druge strane svakako postoje i oni koji ne razmišljaju o ekonomskim faktorima u organizaciji koncerta i samo će im biti važno da u novogodišnjoj noći imaju naizgled besplatnu zabavu na gradskom trgu.

Pored muzičke priredbe, najavljeno je da će u ponoć biti priređen i veliki vatromet, a cenu tog dela manifestacije još uvek nismo saznali. 

Vaše mišljenje o ovoj temi možete napisati u formi komentara na našoj fejsbuk stranici.