Veče koje se pamti

Jovana Balašević

Sinoć je u Staroj Pazovi održana projekcija filma "Kao rani mraz".

Naš grad je dobio privilegiju da odmah posle Novog Sada i Beograda ugosti ekipu ovog dugo čekanog filma. U Pozorišnu salu u ponedeljak uveče nisu mogli da stanu svi oni koji su želeli da gledaju Balaševićev rediteljski prvenac, pa je karta koja je prošle srede na blagajni koštala 300 dinara poslednjih dana vredela mnogo više.

Pre uživanja u samom filmu publika se družila sa ljudima koji su najzaslužniji što se ovo sjajno ostvarenje upoznalo sa mrakom bioskopskih sala. Uz režisera Đorđa Balaševića i njegovu ćerku Jovanu, još nekoliko glavnih glumaca je u holu delilo simpatične poklone gostima, što je dodatno uticalo da ceo događaj bude zanimljiviji i lepši. Osim deljenja poklona Balašević i glumci pokušali su da se stave u ulogu domaćina i u svakom drugom smislu. Razgovarali su sa ljudima, fotografisali se i pokazali veliko razumevanje i strpljenje za sve koji su hteli da im priđu.

Onima koji sinoć nisu gledali film verovatno su danas koleginica na poslu, ili komšija, sadržaj već pokušali da ispričaju, ali ovakav film u koji je uloženo mnogo truda i u čijem stvaranju je učestvovalo pregršt talentovanih glumaca, ne može se uverljivo opisati rečima. O njemu mnogo bolje govore dugi aplauzi poput onog kojim je sinoć pazovačka publika iskazala svoje zadovoljstvo i zahvalnost što je imala priliku da uživa u jednoj divno ispričanoj životnoj priči. 

Večeras je u Pozorišnoj sali, "Kao rani mraz" opet na programu, a da karte nisu odavno rasprodate verujem da bi se, i pored nešto slabijeg kvaliteta zvuka u našem improvizovanom bioskopu, mnogi sinoćni posetioci vratili na reprizu.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati ovde.

 

Posle Stare Pazove putujući bioskop posetiće i mnoga druga mesta koja nemaju pravu biskopsku salu, kako bi film "Kao rani mraz", na jedan orginalan i zanimljiv način, bio promovisan u što više gradova širom Vojvodine.