Gatare naivnoj ženi ukrale nakit

Desa M. (55), Vesna J. (33) i Jelena J. (30) iz Stare Pazove uhapšene su zbog sumnje da su u Smederevu prevarile najmanje jednu ženu i ukrale joj nakit vredan 400.000 dinara.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, osumnjičene su 9. aprila vlasnici jednog frizerskog salona u Smederevu prvo nudile stoljnjake na prodaju, a potom ponudile i usluge gledanja u karte i šolju za kafu.

Vlasnici salona su rekle da je pod crnom magijom, koju one mogu da skinu ako im donese zlato umotano u novine. Oštećena je u salon donela nekoliko zlatnih lanaca, dukata, privezaka i prstenje u vrednosti od oko 400.000 dinara.

Osumnjičene su potom u toku "gatanja" razbile jaje o stomak oštećene kao deo rituala, a kada je žena otišla u kupatilo da se obriše, smotuljak sa nakitom i dukatima su zamenile i oštećenoj dale drugi, u kojem je bilo kamenje i sitan novac. Potom su rekle da paket koji "leči" od crne magije drži ispod jastuka i ne otvara tri dana.

Kada je vlasnica salona posle tri dana otvorila smotuljak, shvatila je da je prevarena i slučaj odmah prijavila policiji.

Policija je ubrzo otkrila da su osumničene zlato prodale na teritoriji Stare Pazove, a samo deo zlata je pronađen i oduzet.

Tri "gatare" su, uz krivičnu prijavu za krivično delo prevare, predate istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Policija smatra da ovo nije bio jedini slučaj u kome su osumnjičene izvršile prevaru i apeluje da se svi oštećeni građani jave na broj telefona 026/633-127.

 

foto:vecernjenovosti.info