Devet osoba uhapšeno zbog plantaže marihuane u Staroj Pazovi

Zahvaljujući veoma neobičnom spletu događaja, policija je otkrila veliki rasadnik marihuane u Staroj Pazovi u plastenicima poznatog proizvađača organske hrane "Jovanjica".

Prema pisanju BIRN-a, do otkrivanja nelegalnog uzgoja marihuane u staropazovačkom ataru došlo je kada su najviši inspektori Odeljenja za narkotike beogradske policije na autoputu primetili vozilo koje ih je uz upotrebu rotacije i policijske sirene na bahat način preteklo.

Oni su pozvali prvu policijsku patrolu koja je zaustavila beli "audi A8", a inspektori Odeljenja za narkotike ubrzo su pristigli. Među njima je, kako BIRN saznaje, bio i načelnik tog odeljenja Slobodan Milenković.

Po izlasku iz automobila, suvozač iz "audija" pokazao je policijsku legitimaciju, ali nakon provere utvrđeno je da legitimacija ne postoji u sistemu i da je reč o lažnom dokumentu. Ispostavilo se da se radi o licima koja su uključena u uzgoj marihuane, pa je do otkrivanja plantaže došlo zahvaljujući njihovoj bahatoj vožnji na autoputu.

Posle toga pripadnici policije stigli su i na poljoprivredno dobro "Jovanjica" i tamo pronašli zasade nelegalne biljke.

Prema pisanju BIRN-a u akciji je uhapšeno ukupno devet osoba. U pitanju su P.К, Z.M, V.Ž, P. Ž, P.H, S.H, V. B, B. J. i B.M, koji se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv lica kod kog je pronađena falsifikovana policijska legitimacija podneta je i krivična prijava zbog krivičnog dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Posle saslušanja svim osumnjičenima je određen pritvor.

U delu teksta pod podnaslovom "Indicije i činjenice" autor teksta na portalu Javno.rs navodi da je na glasine da se otkriće plantaže marihuane zbog nečega prikriva, uticalo i to što se policija nije odmah oglasila u vezi sa tim slučajem.

U daljem tekstu se navodi da su prethodnih godina razni državni zvaničnici bili u posetama gazdinstvu "Jovanjica", što se vidi i prema medijskim izveštajima gde sa vlasnikom Predragom Kovulijom obilaze gazdinstvo ili simbolično učestvuju u nekim radovima u plastenicima.