Bivši predsednik opštine osuđen na godinu dana uslovno zbog zloupotrebe službenog položaja

Bivši predsednik opštine Stara Pazova i aktuelni predsednik Skupštine opštine Goran Jović, osuđen je na jednogodišnju uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja u vreme dok je bio predsednik opštine, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Prema pisanju portala VOICE, Jović je priznao da je da kao odgovorno lice u Opštini Stara Pazova, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrebio službeni položaj.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Jović je u periodu od 2009. do 2012. godine kao predsednik opštine Stara Pazova iskoristio svoj službeni položaj i poverio privrednom društvu "Makromedija plus" reklamiranje opštine bilbordima, megabordovima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala, bez pravnog osnova čime je oštetio budžet opštine Stara Pazova za 14.692.873,73 dinara.

Jović je priznao da usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je i pored toga poslove dodelio firmi "Makromedija plus".

Odgovorno lice "Makromedije plus" S. N, nije imao imao potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost te je nakon dobijenih poslova od Gorana Jovića iste poslove poveravao drugim firmama da ih obavljaju za ime i za račun njegove "Makromedije plus", nakon čega je fakture isporučivao opštini Stara Pazova.

Nakon hapšenja Goran Jović je bio u pritvoru od 4.6. do 23.6.2014. godine. Posle presude da je kriv dužan je da plati 597.600 dinara javnom tužiocu, kao i sudu paušalni iznos u visini od 10 hiljada dinara.

Sud je izrekao uslovnu kaznu, kao i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, i istovremeno odredio da se ovako određena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Goran Jović je vršio funkciju predsednika opštine kao član Demokratske stranke od 2008. do 2012. godine, a od 2016. godine predsednik je Skupštine opštine Stara Pazova. U januaru 2017. godine zajedno sa više članova tadašnjeg Pazovačkog pokreta postao je član Srpske napredne stranke.