Otvoren Delezov distributivni centar

Juče je u četvrtoj industrijskoj zoni u Staroj Pazovi svečano otvoren veliki distributivni centar kompanije Delez Srbija. 

Pored predstavnika kompanije Delez i čelnika opštine, svečanom otvaranju je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

foto: http://www.starapazova.rs

U izgradnju modernog distributivnog centra Delez je uložio 50 miliona evra, a iz te kompanije najavljuju da će u njemu biti zaposleno 750 novih radnika, od kojih 400 do kraja godine.

Premijer Srbije pohvalio je lokalnu vlast i izrazio svoje veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovog objekta, dok je predsednik opštine Đorđe Radinović rekao da su za privlačenje stranih investicija zaslužni povoljan geografski položaj naše opštine, ali i izuzetno posvećen rad rukovodstva lokalne samouprave. Radinović je istakao i da je pokazatelj dobre saradnje činjenica da je kompanija Delez finansirala izgradnju kružnog toka na putnom pravcu Stari Banovci - Vojka, sa pristupnim putem do distributivnog centra, kao i izgradnju dela kanalizacione i vodovodne mreže.

Distributivni centar se prostire na 75.000 kvadratnih metara, a ima mogućnost proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadratnih metara u narednim godinama.

Povezan je sa tri ključna putna pravca i raspolagaće sa 120 utovarno-istovarnih mesta sa kojih će dnevno moći da pođe 250 šlepera.  Svakog dana moći će da isporuči 6.500 paleta, što je kolicina robe dovoljna za snabdevanje 450 prodavnica i moći će da podrži rastuću maloprodajnu mrežu te kompanije u regionu.