Najnovije vesti

Vedro

-4°C

Stara Pazova

Vedro

Vlažnost: 87%

Vetar: 19.31 km/h

  • 03 Jan 2019

    Sneg 1°C -5°C

  • 04 Jan 2019

    Mestimično oblačno -1°C -5°C


Pazova.org intervju - Marija Kuzmanović
Pazova.org intervju - Marija Kuzmanović
Pazova.org intervju - Pozorišna predstava Sve o ženama
Pazova.org intervju - Pozorišna predstava Sve o ženama
Pazova.org intervju - Milica Nikolčić
Pazova.org intervju - Milica Nikolčić
Pazova.org intervju - Uskršnji bazar rukotvorina
Pazova.org intervju - Uskršnji bazar rukotvorina

Vučić otvorio novu fabriku u Staroj Pazovi

Kompanija Strejt Nova d.o.o. juče je organizovala svečanost povodom otvaranja fabrike u Staroj Pazovi, a proizvodne pogone je svečano u rad pustio prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa direktorom kompanije Ronaldom Strejtom i predsednikom opštine Đorđem Radinovićem.

Fabrika je otvorena u industrijskoj zoni blizu kuće fudbala. U njoj će se proizvoditi auto delovi namenjeni francuskim proizvođačima automobila, a prema najavama u narednom periodu u fabrici će biti zaposleno 150 novih radnika.

Prilikom otvaranja Aleksandar Vučić je rekao da je Stara Pazova jedna od pet najboljih opština u Srbiji po nivou zaposlenosti i da svaka strana kompanija koja dođe u našu zemlju i napravi dobar rezultat istovremeno zapošljava ljude, ali i dovodi druge investitore.

Predsednik opštine Đorđe Radinović istakao je da su svi potrebni papiri i dozvole obezbeđeni za tri meseca, što govori o posvećenosti naše lokalne samouprave da stvori povoljan ambijent investitorima.

Izvršni direktor fabrike Rene Barkoloneo je pre svega pohvalio posvećenost i obučenost naših radnika, a izrazio je i zadovoljstvo što je investicija u Staroj Pazovi uspešno završena i nadu da će u narednom periodu njegova kompanija unaprediti i proširiti poslovanje u Srbiji.

Kompanija Strejt Nova, članica je francuske "Streit group" i u našoj opštini posluje od 2004. godine kada je osnovana prva fabrika u Novoj Pazovi, u kojoj su se proizvodile komponente za automobile proizvođača "Renault", "Peugeot", "Citroen" i "Honeywell". Pogoni nove fabrike prostiru se na oko 6000 kvadratnih metara, a još 2000 kvadrata namenjeno je administrativnim službama.