Oštećen telefonski optički kabl

Danas je u ulici Vuka Karadžića u Staroj Pazovi došlo do oštećenja telefonskog optičkog kabla, zbog čega telefoni i adsl interenet, u više od hiljadu domaćinstava, nekoliko časova nisu funkcionisali.

Do oštećenja je došlo prilikom kopanja kanala za kanalizacioni priključak, namenjen Osnovnoj školi Boško Palkovljević Pinki, a šteta se procenjuje na više stotina hiljada dinara.

Ovaj kvar mogao je da bude znatno nezgodniji za krajnje korisnike, da ekipa Telekoma nije pravovremeno reagovala. Radnici Telekoma, od kojih su neki došli i iz Sremske Mitrovice, radili su večeras pod reflektorima kako bi korisnici što pre mogli da koriste usluge koje svakoga meseca plaćaju.

Radovi na uvođenju kanalizacije u Školu Pinki su u završnoj fazi, ali neizvesno je da li će biti završeni pre početka školske godine. Današnje oštećenje telekomove optičke mreže verovatno je posledica žurbe izvođača radova da sve bude gotovo što pre, ali i nekorišćenje dokumentacije koja pokazuje gde se nalaze podzemni kablovi koji prolaze ulicom Vuka Karadžića.