Kompleks bazena uskoro i u Banovcima

Na ulasku u Stare Banovce, iz pravca Stare Pazove, uskoro bi trebao da bude izgrađen kompleks bazena sličan onom koji je nedavno otvoren u Surduku, najavio je Dragan Plavec, odgovorni urbanista u Javnom urbanističkom preduzeću "Urbanizam".

- Donošenjem Plana generalne regulacije Banovaca, utvrdili smo da taj prostor pripada sportskim i rekreativnim aktivnostima. To je veliki prostor bivše Napretkove farme, a tu je i gospodin Vranješ, investitor ovog plana, izgradio proizvodni kompleks za proizvodnju behaton kocki. Na preostalom delu želja mu je da sagradi jedan sportski centar namenjen isključivo vodenim površinama. Sad se pokazuje da je to što je otvoreno u Surduku nedovoljno i da sličnih sadržaja treba što više, ne samo u staropazovačkoj opštini, nego i u čitavoj Srbiji. Posle javnog uvida Skupština opštine treba da donese plan i posle toga investitor može da pristupi gradnji objekata, pa će i Stari Banovci uskoro imati veoma sličan kompleks nedavno otvorenom u Surduku, rekao je Plavec za Radio Stara Pazova.

Javni uvid u nacrt Plana detaljne regulacije dela bloka 22 u Starim Banovcima trajaće do petog septembra, a svi zainteresovani građani mogu pogledati plan radnim danima od 8 do 14 časova u prizemlju zgrade opštine.