Okupljanje građana u Staroj Pazovi zbog blokade regionalnog puta

U nedelju sedmog februara u 15 časova na zatvorenom pružnom prelazu ka Golubincima, u Staroj Pazovi biće održan protest građana.

Nezadovoljni stanovnici Golubinaca biće dočekani od svojih komšija iz Stare Pazove i drugih okolnih naselja, a potom ispred zgrade opštine predstaviti svoje zahteve čelnicima lokalne samouprave.

Prvi skup zbog blokade važnog regionalnog puta, održan je proteklog vikenda u Golubincima, gde su okupljeni građani pozvali svoje komšije iz ostalih mesta da se sa njima sretnu u nedelju u Staroj Pazovi i da ih podrže u borbi za bezbedan život.

Zbog blokade puta ka Golubincima, vozila hitnih službi ne mogu u razumnom roku da dođu do tog naselja i ugroženi su brojni životi uglavnom najosetljivih grupa stanovništva. Zbog neobezbeđene kraće obilaznice mnogima je otežan i dolazak do radnih mesta i škola.

Pored građana Golubinaca ugroženi su i poljoprivrednici iz Stare Pazove, kao i mnogi građani koji su zaposleni u firmama koje se nalaze sa druge strane pruge prema Golubincima.

Građani opštine Stara Pazova zahtevaju hitnu izgradnju alternativnog kraćeg puta koji će spajati Staru Pazovu i Golubince i imenovanje i ostavke odgovornih zbog čijih propusta taj put nije unapred pripremljen.

Video prilog sa prethodnog skupa u Golubincima možete pogledati na linku: https://fb.watch/3tEydlXjcF/