Još danas prikupljamo novac za Stefana

Stefan Subotić ovog vikenda trebao bi da počne završnu fazu lečenja od limfoblastne leukemije. On je već nekoliko meseci u specijalizovanoj nemačkoj klinici i priprema se za transplantaciju koštane srži.

Pre te operacije biće još obavljena trodnevna zračenja, a u prethodnom periodu imao je i terapiju antitelima, koja je leukemiju dovela u stanje remisije.

Ipak Stefanu i njegovoj porodici dodatni problem u ovom procesu predstavljala je neizvesnost vezana za plaćanje skupog lečenja. Bilo je potrebno u nekoliko faza prikupiti ukupno 163.000 evra i to se na momente činilo nemoguće. Ali lokalna zajednica se kroz izuzetne napore više pojedinaca probudila, što je dovelo do niza humanitarnih akcija i konstantnih apela i poziva za pomoć putem društvenih mreža i velikog broja poslatih humanitarnih sms poruka. Nakon toga uključili su se svojim donacijama i pojedini privatnici i firme i sada je potrebna cifra gotovo prikupljena.

Danas je nadamo se poslednji dan prikupljanja novca za Stefanovo lečenje. Ostalo je još nekoliko hiljada evra da se prikupi i jako je važno da svi koji mogu pomognu i danas i da prikupljena cifra bude i veća od neophodne. Stefanu i njegovoj porodici će sav novac koji od nas dobije značiti i za lakšu fazu oporavka.