Stefan nas poziva - "Molim vas pomozite mi"

Stefan Subotić iz Belegiša i dalje je u nemačkoj klinici na lečenju od limfoblastne leukemije. Posle terapije antitelima bolest je u remisiji, a sledeća su na redu zračenja i posle toga 8. decembra planirana je transplantacija koštane srži.

Da bi Stefan dobio adekvatnu medicinsku pomoć potrebno je za njegovo lečenje do 27. novembra skupiti još 70.000 evra. Prethodnih nedelja lokalna zajednica se ujedinila kako bi pomogla našem sugrađaninu, pa je kroz brojne humanitarne akcije prikupljeno više desetina hiljada evra. Nažalost suma koju treba prikupiti i dalje je veoma velika.

Stefan se kroz javno pismo obratio građanima. To pismo prenosimo u celosti:

"Nešto veliko treba da se desi da bi ostao živ! To veliko je još ljudskosti i humanosti.

Tačno je da kad je život teži,mi postajemo jači. Kao nikada do sada,ljudi iz mog kraja su se uključili u veliki broj akcija i već mi doneli mnogo novca.

Ali još uvek je potrebno toliko,da se jako bojim da li će se uspeti!

Još samo 10 dana, a 70.000€.

Da li je realno očekivati da ću uspeti?

Kamo sreće da nas nije ovoliko dece i mladih u humanitarnim fondacijama.Da bar i u našoj zemlji postoje terapije kao i u svetu.Da bar država želi i može da nam finansira lečenje van zemlje.Ali ne... Moramo težim putem. Bolujemo i strepimo zbog novca...

Ostali ste mi samo vi, dobri ljudi!

Kako da prikupim za 10 dana 70.000€?

Može li mi neko reći?

Kako da ne budem vraćen kući bez transplatacije koštane srži? To bi bio kraj...A tek mi je 22 godine. Sada sam u remisiji i sada se mora obaviti transplatacija. Dok ćelije raka ne bi opet počele da mutiraju. Kako da pobedim leukemiju ako nemam pare za lečenje? 

MOLIM VAS POMOZITE MI!!!"