Povećan broj odbornika u SO, povećane i odborničke plate

U petak je u Skupštini opštine usvojen novi Statut opštine Stara Pazova, a jedna od bitnijih izmena odnosi se na broj odbornika u skupštini.

Umesto dosadašnjih 48 odbornika, od sledećeg saziva skupštinu će činiti 53 odbornika. Nešto ranije odbornicima su povećane i plate, pa umesto dosadašnjih 20.000, mesečno primaju 25.000 dinara za svoje učešće u radu lokalnog parlamenta.

Odluku da se broj odbornika poveća za pet, predsednik opštine Đorđe Radinović obrazložio je potrebom da sve izborne jedinice ubuduće imaju između 800 i 1200 upisanih birača. Prema njegovim rečima broj upisanih birača je do sada značajno varirao od mesta do mesta, a naročito u Podunavlju se javljala situacija da na jednoj biračkoj jedinici ima daleko više upisanih birača u odnosu na druge. Za povećanje plata odbornika samo je prokomentarisao da su odbornike građani odabrali i da treba da imaju nadoknade zbog važnih odluka koje donose.

Protiv povećanja plata govorio je predstavnik GG Izbor za našu opštinu Nenad Gligorić koji je rekao da to nije domaćinsko poslovanje i da se nepotrebnim povećanjem plata šalje loša poruka građanima pošto se iz lokalne samouprave stalno žale kako nema dovoljno novca za važne projekte.