Najnovije vesti

Mestimično oblačno

20°C

Stara Pazova

Mestimično oblačno

Vlažnost: 58%

Vetar: 17.70 km/h

  • 23 Sep 2018

    Mestimično oblačno 25°C 14°C

  • 24 Sep 2018

    Pljuskovi 18°C 9°C

Pazova.org intervju - Igor Feldi


Pazova.org intervju - Tatamate
Pazova.org intervju - Tatamate
Pazova org intervju   Branko Oreščaninn
Pazova org intervju Branko Oreščaninn
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pazovački bendovi
Pazova.org intervju - Pomoć Stefanu Subotiću
Pazova.org intervju - Pomoć Stefanu Subotiću

Najavljena izgradnja postrojenja za preradu opasnog medicinskog otpada

U Staroj Pazovi bi uskoro mogla da počne izgradnja postrojenja za skladištenje i termički tretman opasnog i neopasnog medicinskog otpada.

Prema urbanističkom projektu, koji je danas zvanično predstavljen, navodi se da će u okviru objekta postojati postrojenje za spaljivanje medicinskog otpada, kao i postrojenje za tretman autoklaviranjem. Poseban prostor biće namenjen i za skladištenje obrađenog i neobrađenog otpada.

Parcela na kojoj će biti postavljeno postrojenje nalazi se u blizini fabrike sladoleda "Froneri" i kuće fudbala, a udaljena je samo nekoliko stotina metara od naseljenog mesta.

Planirano je da se postojeći objekti na parceli adaptiraju i prilagode novoj nameni, kako bi se u njima moglo obavljati skladištenje i termički tretman različitih vrsta medicinskog i farmaceutskog otpada.

Investitor projekta je REMEO d.o.o. iz Beograda, a javna prezentacija urbanističkog projekta je na oglasnoj tabli u zgradi opštine od 05. do 11. jula. Kompletan urbanistički projekat može se preuzeti i sa zvanične internet prezentacije naše opštine.