Određeno 11 Manifestacija od značaja za opštinu (v)

Na današnjoj sednici Skupštine opštine usvojena je Odluka prema kojoj će 11 manifestacija, za koje se navodi da su od posebnog značaja za opštinu, biti finansirano direktno kroz opštinski budžet.

Povodom tog predloga odbornik Grupe građana Izbor za našu opštinu MIlan Turanjanin rekao je da prema predlogu ne može jasno da se zaključi kako će tačno novac namenjen za manifestacije biti trošen, kao i ko će biti organizatori manifestacija. Postavio je pitanje da li nas čeka situacija kao u Inđiji gde je firmi otvorenoj pre mesec dana dato na raspolaganje 6 miliona dinara za organizaciju muzičkog festivala, da sa tim novcem raspolaže kako želi. Turanjanin je i postavio pitanje koliko će koštati već najavljeni koncerti Ace Lukasa i Riblje Čorbe.

Odbornik Zelene stranke Vladimir Antonijević, pozdravio je odluku da se ulaže u kulturu i najavio da će glasati za usvajanje predloga, uz primedbu da bi na spisku trebale da se nađu i manifestacije iz Belegiša, Surduka i Krnješevaca.

Predsednik Skupštine opštine i odbornik Srpske napredne stranke Goran Jović, odgovorio je da će značajne manifestacije u nekim manjim mestima biti održavane kroz proslavu mesnih slava i da će se to finansirati kroz budžete mesnih zajednica.

Na pitanja Milana Turanjanina Jović je odgovorio da će organizacija svih manifestacija biti transparentna i da će organzatori morati da dostave izveštaje o trošenju novca, ali na ponovljeno pitanje koliko će koštati već najavljeni koncerti Ace Lukasa i Riblje Čorbe niko iz opštinskog veća nije želeo da odgovori.

Prema usvojenoj odluci novoformirana komisija i opštinsko veće određivaće organizatora svake manifestacije pojedinačno, kao i koliko novca će svake godine biti opredeljeno za svaku manifestaciju.

Usvojeno je da 11 manifestacija u oblasti kulture i turizma od značaja za opštinu budu: Dani opštine (Stara Pazova), Vidovdanski susreti (Stara Pazova), festival "3xD" (Stara Pazova), Gastro Srem (Stara Pazova), Ćirini pozorišni dani (Nova Pazova), Razigrana mladost (Nova Pazova), Dani doseljenika (Nova Pazova), Srem u srcu (Novi Banovci), Plivanje za časni krst (Stari Banovci), Mačkare (Golubinci) i Kosmik art (Vojka).

Video prilog o ovoj tački možete pogledati u prozoru ispod teksta ili na linku: https://www.youtube.com/watch?v=xaghpWyo3m4