Građani organizovali akciju uređenja ulične trafostanice

Građani Stare Pazove koji žive u blizini raskrsnice ulica Jovana Popovića i Svetosavske, organizovali su akciju uređenja trafostanice na uglu tih ulica kao i prostora oko nje.

Nesavesni ljudi preko ventilacionih otvora trafostanice lepe promotivne plakate, čime ugrožavaju njen rad, a povremeno i cepaju i bace na travu stare plakate kako bi zalepili nove.

Zbog nedovoljne ventilacije i pregrevanja, prema tvrdnji građana na samoj trafostanici je već više puta dolazilo do požara.

 

 

Nedavno je veliki broj pocepanih plakata završio na travi, posle čega su ih radnici Čistoće trimerima za košenje trave dodatno iskidali i razbacali po celom komšiluku.

 

 

Vlasnik staklorezačke radnje koja se nalazi pored same trafostanice više puta je imao žustre rasprave sa momcima koji na nelegalnom mestu lepe plakate.

Posle mnogobrojnih poziva komunalnoj inspekciji i elektrodistribuciji da odreaguju na ovaj problem, građani su odlučili da sami organizuju akciju čišćenja i urede taj deo svoje ulice.

 

 

Jedan od organizatora akcije Nenad Francuski rekao je da je sakupljeno nekoliko džakova papira koje su pokušali da bace u kontejnere na centru. Međutim ni to nije bilo moguće jer su kontejneri bili prepuni.

 

 

Posle toga je odlučeno da se džakovi ostave ispred prostorija elektrodistribucije pošto je ceo slučaj ionako u nadležnosti tog preduzeća.

 

 

Nažalost ovakav slučaj oblepljenih uličnih trafostanica je česta pojava u našem okruženju i osim što se ostaci starih plakata razbacuju po javnim površinama, često se dešava da zbog zagušenih ventilacionih otvora dođe do pregrevanja trafo stanice, kvarova i nestanaka struje, a postoji mogućnost i da se dese ozbiljniji požari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.