Najnovije vesti

Oblačno

7°C

Stara Pazova

Oblačno

Vlažnost: 87%

Vetar: 22.53 km/h

  • 09 Dec 2018

    Rain 11°C 0°C

  • 10 Dec 2018

    Mestimično oblačno 8°C 2°C

Pazova.org intervju - Mirko Jovanović


Pazova org intervju - Rekreativno trčanje
Pazova org intervju - Rekreativno trčanje
Pazova org intervju - Nikola Kozić Zyce
Pazova org intervju - Nikola Kozić Zyce
Pazova org intervju - Folklorni ansambl Dukat
Pazova org intervju - Folklorni ansambl Dukat
Pazova org intervju   Aktiv žena
Pazova org intervju Aktiv žena

Najavljen protest povodom isečene tise u centru Stare Pazove

U subotu u 15 časova u centru Stare Pazove održaće se skup građana povodom nelegalno isečene evropske tise Stare oko 70 godina.

Poziv na skup je na društvenim mrežama podelilo više političkih i nevladinih organizacija. U njemu se građani pozivaju da se okupe u što većem broju i da na miran način izvrše pritisak na nadležne organe da se pronađu i kazne nalogodavci i počinioci tog krivičnog dela.

U subotu 28. aprila, u večernjim časovima, nepoznati muškarac motornom testerom je posekao evropsku tisu, koja je decenijama ukrašavala sam centar Stare Pazove.

Od tada je prošlo gotovo dve nedelje a i pored velikog broja kamera za video nadzor koje se nalaze u blizini tise, još uvek nije poznato ko je odgovoran za ovo krivično delo.

Krivičnu prijavu protiv NN lica podnela je i Čistoća koja je objavila da nije odgovorna za seču tise i osudila je taj čin.

U nedostatku zvaničnih informacija građani su putem društvenih mreža uglavnom optuživali kompaniju Gigatron za seču drveta, pošto je samo nekoliko dana posle seče otvorena nova prodavnica Gigatrona u lokalu ispred koga se drvo nalazi. Posle toga je iz Gigatrona izdato saopštenje da oni nisu ni na koji način zaslužni za nelegalnu seču i da apeluju na zvanične organe da utvrde šta se zaista desilo i otkriju počinioce.