Otvoreno pismo građana odbornicima SO povodom izgradnje kružnog toka u Staroj Pazovi (v)

Oko 30 građana Stare Pazove koji žive u blizini raskrsnice u ulici Vuka Karadžića, uputilo je otvoreno pismo odbornicima Skupštine opštine Stara Pazova u kome ih pozivaju da što pre odreaguju i spreče da potencijalno opasna raskrsnica ostane u ovakvom obliku u upotrebi.

Pismo je danas na zasedanju Skupštine opštine, pred svim prisutnim odbornicima, pročitao odbornik Zelene stranke Vladimir Antonijević.

Pisano obraćanje građana prenosimo u celosti, a snimak njegovog čitanja u skupštini možete pogledati ispod teksta ili na linku: https://youtu.be/_zjWeN5ybb4

 

Poštovani odbornici, mi smo grupa od 30 građana, koji žive uz sam kružni tok koji se gradi u ulici Vuka Karadžića u Staroj Pazovi.

Obraćamo Vam se povodom problema koje imamo zbog izgradnje nepotrebnog kružnog toka u našem komšiluku.

Cilj nam je da one koji nisu upoznati sa našim problemima obavestimo o njima, kao i da one koji znaju sve o ovoj temi, a ne žele da nam pomognu, podsetimo da su oni u ovom parlamentu predstavnici i zaštitnici građana koji su ih i izabrali.

Zato Vam postavljamo sledeća pitanja:

Da li znate da je novi kružni tok bez ikakvog razloga pomeren ka našim stambenim objektima i da je na taj način ugrožena bezbednost i nas i naše dece?

Da li znate da nekoliko domaćinstava u blizini kružnog toka nema uopšte uređen prilaz svojim dvorištima?

Da li znate da je naša imovina sada praktično obezvređena i da niko ne želi da nam nakodnadi načinjenu štetu?

Da li znate da su nam predstavnici lokalne samouprave u više navrata obećavali da će nam izaći u susret i pomeriti raskrsnicu dalje od naših kuća?

Da li znate da ćemo nastaviti da se borimo protiv ovog svojevrsnog nasilja svim mogućim pravnim sredstvima i da će jednog dana nadležni odgovarati za štetu koja nam je učinjena?

I da li znate da ako se jednog dana desi neka tragedija kod ovog nebezbednog kružnog toka, da ćete svi vi koji sada ćutite snositi moralnu odgovornost i morati da živite sa tim do kraja svojih života?

Građani Stare Pazove