Tatamate prikupljaju paketiće za ugroženu decu

Neformalno udruženje građana "Tatamate", u nedelju će organizovati novogodišnje druženje, u okviru koga će se prikupljati paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Akcija će biti održana od 11 do 15 časova u kafeu Bumerang u Staroj Pazovi, a prisutni roditelji će sa svojom decom imati priliku da se druže sa deda mrazom, zajedno okite novogodišnju jelku i ukrašavaju poklone namenjene deci koja ne mogu da ih priušte.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da donesu polovne ili nove igračke, školski pribor, zimsku opremu i druge predmete i slatkiše koje žele da doniraju deci. U kafiću će biti izložene i razne rukotvorine lokalnih umetnika i zanatlija, od čije prodaje će deo takođe biti izdvojen za kupovinu paketića.

I dalje je aktuelan i poziv svima koji žele da izlože svoje rukotvorine, da se jave porukom preko zvanične stranice udruženja.

Cela akcija organizuje se uz podršku opštinske organizacije Crvenog krsta, preko koje će sakupljeni paketići biti distribuirani.

Ovo je druga velika akcija Tatamata. Oni su u septembru već organizovali svoju prvu humanitarnu akciju u kojoj su prisutni imali priliku da menjaju dečiju odeću, obuću i igračke,kao i da doniraju stvari u humanitarne svrhe.

Kafe Bumerang novotvoreni je objekat i nalazi se na Trgu dr Zorana Đinđića.