Ukida se železička stanica u Novoj Pazovi

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, železnička stanica u Novoj Pazovi, po hitnom postupku, do kraja nedelje će dobiti status stajališta.

Posle toga na stanici neće biti otpremnika vozova ni drugog osoblja, a biće i umanjen broj vozova koji će se zaustavljati u Novoj Pazovi i primati putnike.

Ova informacija potvrđena nam je iz više izvora i dobili smo uverenje od više radnika železnica da će narednih dana ta odluka biti sprovedena. Odbornik u skupštini opštine Bogoljub Milanović, koji radi na železničkoj stanici u Novoj Pazovi, danas je podneo zahtev predsedniku opštine da lokalna samouprava izvrši pritisak na rukovodstvo železnice da promeni ovu odluku.

Železička stanica u Novoj Pazovi jedna je od prometnijih u našoj opštini i veliki broj putnika je svakodnevno koristi. Nakon što stanica dobije status stajališta na kome neće biti radnika železnica da vode računa o dolasku vozova i putnicima, značajno će biti smanjena bezbednost svih putnika.

Od danas je na snazi i novi red vožnje železnica prema kome je veliki broj linija za Beograd preusmeren umesto na glavnu stanicu na stanicu Beograd centar.